ΥΛΙΚΑ 200γρ μαργαρίνη 300γρ καστανή ζάχαρη 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 αυγά 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 3 βανίλιες 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 4 μήλα κομμένα σε κύβους 3 κ σ σταφίδες ξανθές   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την ελαφρώς λιωμένη μαργαρίνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά…
ΥΛΙΚΑ Για τη βάση: ½ φλιτζάνι σπασμένα κράκερς ¼ φλιτζανιού λιωμένη μαργαρίνη Για τη γέμιση: 2 φλιτζάνια Cottage cheese) 2 κουταλιές σούπας λιωμένη μαργαρίνη 2 αυγά ½ φλιτζάνι ζάχαρη ½ φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα ¼ φλιτζανιού αλεύρι ¼ φλιτζανιού λεμόνι και λίγο ξύσμα λεμονιού 200γρ μαρμελάδα βύσσινο ή άλλη της αρέσκεια σας   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για τη βάση: Ανακατεύουμε τα σπασμένα κράκες…
ΥΛΙΚΑ10 ροδάκινα1 κουταλιά σούπας βούτυρο λιωμένο2 κουταλιές σούπας ζάχαρη2 κουταλιές σούπας αµαρέτο (ή άλλο λικέρ) ΕΚΤΕΛΕΣΗ .1. Πλένουμε τα ροδάκινα και τα βουτάμε για 30΄΄ σε νερό που βράζει. Μετά τα μεταφέρουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός. 2. Τα ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια μαχαιριού, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα…
Υλικά 1 κούπα ξηροί καρποί της αρεσκείας σας σπασμένοι σε κομμάτια (120γρ) 1 κούπα βρώμη (100γρ) 2 κούπες δημητριακά της αρεσκείας σας σπασμένα σε κομμάτια αν είναι μεγάλα (80γρ) 1/2 κούπα σπόρια (λινάρι, σουσάμι) (50γρ) 1/2 κούπα ξερά φρούτα κομμένα σε κομμάτια (60γρ) 130 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη 160 γραμμάρια μέλι 60 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο προαιρετικά λίγο αλάτι και άρωμα…
3 κουπάκια γιαούρτι 2% (600γρ) 300γρ φρέσκο ανανά σε κυβάκια ½ φλιτζάνι χυμό ανανά (χωρίς ζάχαρη) 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη 3 φύλλα ζελατίνης ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ζεσταίνουμε το χυμό του ανανά και διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το περιεχόμενο με το γιαούρτι και τα κυβάκια του ανανά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές…
1 κούπα αλεύρι 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν παουντερ 1 πρέζα αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη 1 αυγό 2 κουταλιές σούπας  μαργαρίνη 1 κούπα γάλα 1.5% Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστη μαργαρίνη και προσθέτουμε το μείγμα με μια κουτάλα. Αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου από τη μια πλευρά…
1.5 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ολικής άλεσης 1 λίτρο γάλα 1.5% λιπαρά 1 φλ ζάχαρη καστανή 1 φακελάκι custard powder 4 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο 1 βανίλια σκόνη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο τάπερ σπάω τα μπισκότα. Σε ένα φλιτζάνι γάλα 1.5% διαλύω το custard powder, το κακάο και τη βανίλια. Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι βράζω το υπόλοιπο γάλα…
Σελίδα 1 από 2

Επικοινωνία

Ντενίκαρου Αθηνά
Διαιτολόγος - Διαιτολόγος
Δαγκλή 4, Καβάλα, Τ.Κ. 65 403
Τηλ. 2510 228 109
Κιν. 6976 879 099

Βρείτε τις συνταγές μας στο