ΥΛΙΚΑ 500γρ ταλιατέλες 250γρ ζαμπόν γαλοπούλας βραστό κομμένο σε λεπτές φέτες 200γρ τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών, σε μικρά κομματάκια 200γρ τυρί κασέρι χαμηλών λιπαρών, τριμμένη 250γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών 1 φλ τσαγιού φρέσκο γάλα 1.5% αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τις ταλιατέλες για 6 λεπτά. Τις στραγγίζουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε τα ζυμαρικά σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος το οποίο έχουμε…
ΥΛΙΚΑ 3 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι 200γρ άπαχο κιμά 1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι 200γρ ψιλοκομμένες ντομάτες, φρέσκιες ή κονσέρβας 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μακρόστενες λεπτές φέτες ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σοτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι και την πιπεριά ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε…
ΥΛΙΚΑ 600γρ στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 4 κουταλάκια γλυκού αλεύρι ½ γιαούρτι άπαχο ¾ φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί 100γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες 2 κουταλιές γλυκού φλούδα λεμονιού Αλάτι, πιπέρι   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ μαζί με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και λίγο νερό. Το ψήνουμε στους 170οC,…
ΥΛΙΚΑ 1 ½ φλιτζάνι ωμό ρύζι 200γρ μύδια κατεψυγμένα ή κονσέρβας 2 ½ φλιτζάνια ζεστό νερό 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 150γρ ξερό κρεμμύδι 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο 300γρ φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες 2 κοτσάνια άνηθο 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοκκινίζουμε ελαφρά στο λάδι το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και το ρύζι. Προσθέτουμε το…
ΥΛΙΚΑ100γρ γαρίδες χωρίς το κέλυφος½ κουταλιά γλυκού σκόνη μουστάρδας1 σκελίδα σκόρδο100γρ ψιλοκομμένες ντομάτες½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 κουταλιά σούπας λευκό ξηρό κρασίΑλάτι, άσπρο πιπέρι, μαϊντανό ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε αντικολλητικό τηγάνι κοκκινίζουμε τις γαρίδες 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αμέσως τη μουστάρδα, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 5 λεπτά με σκεπασμένο το τηγάνι σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε…
ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 2 καρότα τριμμένα 2 κολοκύθια τριμμένα (το πράσινο μέρος) 2 κρεμμύδια τριμμένα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά 2 αυγά 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι από κρασί 1 κουταλιά σούπας ρίγανη 2 κουταλιά σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και περιχύνουμε με το ξίδι. Τρίβουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και…
ΥΛΙΚΑ 1½ κιλό τριμμένες ντομάτες 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο 1 πρέζα βασιλικός αποξηραμένος 1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο 1 πρέζα ρίγανη αποξηραμένη Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 500 γραμμ. Παπαρδέλες 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά λίγος βασιλικός ψιλοκομμένος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας (ντομάτες, λάδι, σκόρδο και μυρωδικά) να βράσουν για 10΄. Προσθέτουμε τις…
Σελίδα 1 από 2

Επικοινωνία

Ντενίκαρου Αθηνά
Διαιτολόγος - Διαιτολόγος
Δαγκλή 4, Καβάλα, Τ.Κ. 65 403
Τηλ. 2510 228 109
Κιν. 6976 879 099

Βρείτε τις συνταγές μας στο