ΥΛΙΚΑ 1300γρ μπρόκολο ωμό τεμαχισμένο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια (κατά προτίμηση φρέσκα) 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου Αλάτι, πιπέρι 4 κ σ γιαούρτι 2% στραγγιστό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σεκατσαρόλα αφού ζεστάνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε για 2-3’ μέχρι να μαλακώσουν Τεμαχίζουμε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε…
ΥΛΙΚΑ 6-8 φύλλα μαρούλι 2-3 αγγουράκια μικρά 1 ντομάτα μικρή 60γρ κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών της αρεσκείας σας ½ φλιτζάνι καλαμπόκι βραστό ¼ μέτρια πράσινη πιπεριά 1 μικρή χούφτα καρύδια ½ ρόδι 1 χουφτα κρουτόν 6-7 κουταλιές της σούπας μουστάρδα 2/3 κουταλιάς της σούπας μέλι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε το μαρούλι και το αγγούρι.…
ΥΛΙΚΑ 4 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα 2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα 4 μανιτάρια πλευρώτους κομμένα στα τέσσερα 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες οριζόντιες 200 γραμμ. 4 μπουκίτσες μοτσαρέλα Για το ντρέσινγκ βασιλικού 2 κουταλιές σούπας ξύδι από κρασί 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα 1 φλ. τσαγιού φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού 1 κουταλιά σούπας νερό…
ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο λαζάνια. Για τον κιμά: 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα 400γρ κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 300γρ Ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες ½ φλιτζάνι τσαγιού ξύδι 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο 2 φύλλα δάφνη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα μαραίνουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για…
ΥΛΙΚΑ 500 γραμμ. μαυρομάτικα φασόλια μαγειρεμένο 1/2 φλιτζ. Ελαιόλαδο (30γρ) 1/4 φλιτζ. ξίδι από κρασί 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες (δαχτυλίδια) 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Αφού βράσουμε τα φασόλια, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα. 2.…
ΥΛΙΚΑ 100 γρ. βρασμένο ή ψημένο στήθος κοτόπουλου 2/3 φλ. τσαγιού κους κους έτοιμο μαγειρεμένο (800γρ) ½  κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες ½  πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες ½  φλ. τσαγιού καλαμπόκι (60γρ) 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 6 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες μαϊντανός Για τη σος 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο 1/3 φλ. τσαγιού χυμός λεμονιού…
1 φλ φρέσκα μανιτάρια σε φέτες (300γρ) 2½ κουταλιές σούπας ξύδι 1 κουταλιά νερό 3 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο 4-5 φύλλα μαρούλι Αλάτι, Πιπέρι, Ζεσταίνουμε το ξύδι, το νερό, το κρασί και το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι…
Σελίδα 1 από 2

Επικοινωνία

Ντενίκαρου Αθηνά
Διαιτολόγος - Διαιτολόγος
Δαγκλή 4, Καβάλα, Τ.Κ. 65 403
Τηλ. 2510 228 109
Κιν. 6976 879 099

Βρείτε τις συνταγές μας στο