Βιογραφικό

ΝΤΕΝΙΚΑΡΟΥ ΑΘΗΝΑ Διαιτολόγος Διατροφολόγος


Είμαι η Αθηνά και είμαι εδώ για να καταφέρουμε να κάνουμε μαζί το «ευ ζην» τρόπο ζωής βελτιώνοντας την ποιότητα της διατροφής σας και ενισχύοντας την εσωτερική σας δύναμη

Ονομάζομαι Αθηνά Ντενίκαρου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην όμορφη Καβάλα! Από μικρή με ενδιέφερε πολύ η ποιότητα της διατροφής μου. Διαβάζοντας εξωσχολικά βιβλία ανακάλυπτα συνεχώς πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή στην ποιότητα της ζωής μας. Κι έτσι όταν ήρθε η ώρα να επιλέξω με τι θέλω να ασχοληθώ στη ζωή μου η απόφαση ήταν ξεκάθαρη στο μυαλό μου! 

Το 2004 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης όπου και απέκτησα το πτυχίο του Διατροφολόγου – Διαιτολόγου. Την χρονική περίοδο 2003-2004 εργάστηκα στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καβάλας ως Διαιτολόγος όπου πραγματοποίησα την πρακτική της άσκηση. 

Τον Σεπτέμβριο του 2005 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο University of Glasgow της Σκωτίας όπου απέκτησα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Master of Science MSc) στην διατροφή του ανθρώπου με εξειδίκευση στην Κλινική διατροφή. Η πτυχιακή μου διατριβή είχε τίτλο ¨Επίδραση των υψηλών σε υδατάνθρακες δίαιτες υψηλού και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη στην όρεξη και τον κορεσμό

Τη χρονική περίοδο Μάιος 2006- Μάιος 2008 εργάστηκα στο Ερευνητικό τμήμα της εταιρίας Unilever στο Ρότερνταμ, στην Ολλανδία ( Unilever Foods & Health Research Institute (UFHRI), Vlaardingen, The Netherlands ) ως Διαιτολόγος δουλεύοντας πάνω στην διατροφική εκτίμηση των προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη επιπτώσεις στην υγεία, ασφάλεια και τεχνολογικά χαρακτηριστικά προϊόντων, στην ενημέρωση πάνω σε επιστημονικά θέματα σχετικά με τη διατροφή και υγεία, εστιάζοντας στο διατροφικό profiling των προϊόντων, και στην εκτίμηση επιστημονικής βιβλιογραφίας πάνω στη διατροφή και υγεία.

 

Από τον Αύγουστο 2008 διατηρώ τον προσωπικό μου χώρο στο κέντρο της Καβάλας και είμαι μέλος του Πανελληνίου συλλόγου Διαιτολόγων.

Παράλληλα το σχολικό έτος 2012-2013 παρακολούθησα το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ) στις Σάπες Κομοτηνής με σκοπό την απόκτηση παιδαγωγικής κατάρτισης.

Επιπλέον το 2021 ξεκίνησα να διδάσκω στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΠΑΣ) του ΟΑΕΔ.

Στόχος μου είναι να είμαι δίπλα στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι και να τους βοηθήσω να αγαπήσουν, να σεβαστούν και να φροντίσουν τον εαυτό τους ώστε να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη εκδοχή του!

Τρώμε σωστά, ζούμε όμορφα!

 

Ο χώρος μας

 

 
Ντενίκαρου Αθηνά

Επικοινωνήστε μαζί μας

+30 6976 879 099