Μέθοδος

διαιτολογικο γραφειο ντενικαρου αθηνα καβαλα

Οι συναντήσεις μας πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Η πρώτη επίσκεψη έχει χαρακτήρα αξιολόγησης και γνωριμίας και διαρκεί περίπου 1 ώρα. Περιλαμβάνει :

1) Σωματομετρήσεις

Μέτρηση βάρους, Ύψους. Αξιολόγηση Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI)

2) Λιπομέτρηση 

Μέτρηση Λίπους, Μυϊκής μάζας και Νερού στο σώμα – με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής αγωγιμότητας μετράμε το ποσοστό ολικού λίπους καθώς και την τμηματική κατανομή λίπους (χέρια, πόδια, κορμός, κοιλιακή χώρα), ολική και τμηματική κατανομή μυϊκής μάζας. Επιπλέον προσδιορίζεται το ποσοστό ενδοκυττάριου και εξωκυττάριου υγρού στο σώμα για εκτίμηση ενυδάτωσης και αφυδάτωσης.   Αξιολόγηση αποτελεσμάτων.

Για να επιτύχουμε ακριβείς και αξιόπιστες μετρήσεις θα πρέπει να είστε νηστικοί (αποφυγή υγρής & στερεάς τροφής) για 4 ώρες πριν την προκαθορισμένη ώρα του ραντεβού.

3) Λήψη ιατρικού & διατροφικού ιστορικού

Συζήτηση σε θέματα που αφορούν την υγεία σας (τυχόν επεμβάσεις, ασθένειες ή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε). Συστήνεται η πραγματοποίηση αιματολογικών εξετάσεων (γενικές και βιοχημικές). Το διατροφικό ιστορικό περιλαμβάνει αναφορά στις διατροφικές σας συνήθειες, τροφές που προτιμάτε ή απεχθάνεστε, ωράρια που καταναλώνετε τα γεύματα σας, ώρες εργασίας.

4) Σχεδιασμός εξατομικευμένου διατροφικού προγράμματος

(εβδομαδιαίου ή 15ήμερου) βασισμένο στη διατροφική αξιολόγηση των προσωπικών σας προτιμήσεων και ενεργειακών αναγκών σας.

 Η παρακολούθηση συνήθως είναι εβδομαδιαία ή ανά 15ήμερο για συστηματική παρακολούθηση της πορείας μας.

Επικοινωνία

Ντενίκαρου Αθηνά
Διαιτολόγος - Διαιτολόγος
Δαγκλή 4, Καβάλα, Τ.Κ. 65 403
Τηλ. 2510 228 109
Κιν. 6976 879 099

Βρείτε τις συνταγές μας στο